بررسی تلویزیون هوشمند نوکیا 4300A

نوکیا یکی از شرکتهایی است که در طول سالیان گذشته تغییرات زیادی به خود دیده است. آنها ابتدا فعالیت تجاری خود را با ساخت کاغذ شروع کردند و سپس به تولید محصولاتی مانند گلوله، اشیاء پلاستیکی، لاستیک خودرو، تجهیزات شبکه، تلفنهای همراه و حالا هم تلویزیون و حتی کولر مشغول شدند. البته نوکیا قبل از این و به صورت محدود وارد بازار تلویزیون شده بود و هنوز هم افراد مسن ساکن اروپا، تلویزیونهای این شرکت را به یاد دارند. اما حالا فنلاندیها تصمیم گرفتند که به صورت جدیتر وارد این بازار شوند. البته این کار با کمک شریک اتریشی آنها به نام StreamView صورت میگیرد.
اکنون یک مدل نوکیا 4300A یا همان تلویزیون 43 اینچ 4K مورد بررسی قرار میگیرد. اجازه دهید قبل از هر چیز مشخصات آن را مرور کنیم:
- نام: تلویزیون هوشمند نوکیا 4300A
- ابعاد: 964*611*64 میلیمتر (با در نظر گرفتن پایه)
- وزن: 7.5 کیلوگرم
- صفحه نمایش: از نوع LED با وضوح 3840*2160 پیکسل (معادل 4K UHD)، پشتیبانی از HDR10 ،Dolby Vision و فناوری صوتی DTS
- صدا: دو عدد خروجی 10W، پشتیبانی از Dolby Digital Plus و DTS
- پردازنده: چهار هستهای ARM CA55
- پردازندهی گرافیکی: Mali470 MP3
- SDRAM حافظه: DDR3 1.5GB
- حافظه اصلی: eMMC 8GB
- اتصال: چهار عدد پورت HDMI، دو عدد پورت USB 2.0، صدای دیجیتال، ورودی 3.5 میلیمتری صدا و تصویر، VGA، هدفون، اترنت LAN و CI+
- سایر: تیونر سهگانه برای برنامههای زنده (DVB-T2 ،DVB-S2 و DVB-C)، بلوتوث 4.2، وایفای، پشتیبانی از کرومکست و کنترل
- سیستم عامل: Android TV (مبتنی بر اندروید 9)
- رنگ: مشکی
- قیمت: 499 یورو
جعبه و محتویات آن
نوکیا 4300A یک تلویزیون 43 اینچ LED است؛ بدان معنی که اگرچه ضخامت دستگاه زیاد نیست، اما ابعاد آن با قطر 108 سانتیمتری بزرگ است و به دنبال آن جعبهی تلویزیون هم بزرگ است. البته که این امری بدیهی است. اما همهی ما عادت داشتیم تا نام نوکیا را روی جعبههای بسیار کوچکتر ببینیم. جعبهگشایی این محصول خیلی سخت نیست و با یک چاقوی کوچک هم میتوانید این کار را انجام دهید. پیشنهاد میشود که از قسمت بالایی آن را باز کنید تا راحتتر به دفترچهی راهنما دسترسی داشته باشید.
بعد از اینکه تلویزیون را از جعبه خارج کردید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که پایهی نگه دارنده را با پیچهای مخصوص به آن متصل کنید تا بتوانید روی میز تلویزیون یا هر سطح دیگری آن را قرار دهید. به صورت کلی مراحل نصب و راهاندازی تلویزیون نوکیا خیلی سخت و پیچیده نیست و در کمتر از نیم ساعت میتوانید آن را انجام دهید. البته از آنجایی که صفحهی این محصول مقداری حساس است و ممکن است که با فشارهای بیش از حد آسیب ببیند، باید در طول مراحل نصب دقت کافی را بهخرج دهید. در ویدیو زیر میتوانید نحوهی انجام این کار را ببینید.
این را هم اضافه کنیم که درون جعبه یک کنترل با دکمههایی با نور پسزمینه وجود دارد که با دو عدد باتری AAA، که آنها هم درون جعبه وجود دارند، میتوانید از کنترل دستگاه استفاده کنید.
طراحی
نوکیا 4300A همانند بسیاری از تلویزیونهای جدید، حاشیههای نمایشگر باریکی دارد. همچنین این محصول مثل سایر تلویزیونهای نوکیا، تنها در رنگ مشکی عرضه شده است. از آنجایی که حاشیهها بسیار نازک هستند، پیشنهاد میشود که برای حمل از قسمت پلاستیکی پایینی آن را نگه دارید تا فشار انگشتان شما خیلی به صفحهی LED آسیب نرساند.
حاشیهی پایینی که نسبتاً ضخیمتر از سایر قسمتها است، میزبان لوگوی نوکیا میباشد. همچنین ضخامت بدنهی دستگاه آن قدرها زیاد نیست و به راحتی میتوانید آن را روی دیوار هم نصب کنید.
در قسمت پایینی و درست زیر لوگوی نوکیا، چراغ اعلانات و تنها دکمهی فیزیکی دستگاه که صفحه را خاموش یا روشن میکند، به چشم میخورند. البته از آنجایی که با یک تلویزیون هوشمند سروکار داریم، باید بدانید خاموش کردن کلی آن باعث میشود که روشن کردنش زمان بیشتری ببرد. در این صورت، درست مانند یک موبایل هوشمند نخست لوگوی نوکیا و اندروید TV را مشاهده میکنید و سپس وارد محیط سیستم عامل میشوید.
در زیر بدنه هم خروجیهای اصلی صدا قرار دارند که اگرچه توسط یک شرکت صوتی معروف ساخته نشدهاند، اما کیفیت صدای شفاف و مطلوبی دارند. در قسمت پشتی شما ابتدا پایه 100*100 برای نصب روی دیوار را مشاهده میکنید. با کمی دقت متوجه جایگاه پورتهای مختلف در سمت چپ میشوید که شامل چهار پورت HDMI، دو پورت USB 2.0، یک پورت صدا و تصویر، یک پورت 3.5 میلیمتری ورودی، یک کانکتور RGB، پورت اترنت LAN و در نهایت یک پورت واسط، میشود. این تعداد و تنوع برای اتصال ورودی و خروجیهای مختلف به تلویزیون شما کافی است. کابل پاور دستگاه هم در قسمت پشتی حضور دارد که متاسفانه قابل جدا شدن از بدنه نیست. اما خب یک قطعهی پلاستیکی دارد که در جمع کردن کابل حین جابهجایی دستگاه به شما کمک میکند.
همچنین پایهی نگه دارنده تلویزیون از نوع معمولی و ثابت است که به راحتی وزن دستگاه را تحمل میکند. اگر شما ترجیح میدهید که پایهی تلویزیون شما متحرک باشد تا بتوانید در زاویههای مختلف برنامههای خود را تماشا کنید، باید سراغ دستهبندی گرانتری بروید.
کارایی
قبل از نوکیا 4300A، تلویزیونی که در منزل استفاده میکردم یک مدل 36 اینچ LG 1080p LCD بود که در سال 2009 خریداری شده بود. زمانی که تلویزیون 43 اینچ نوکیا را جایگزین آن کردم، فضای تقریباً مشابهی اشغال شد. این مهم مدیون حاشیههای ناچیز صفحه نمایش است که 9 اینچ تصویر بزرگتر را به من هدیه داد.
زمانی که برای اولین بار آن را راهاندازی میکنید، لوگوی نوکیا ظاهر میشود. یک موسیقی پیشفرض هم پخش میشود و تا زمانی که مراحل راهاندازی به اتمام نرسند، ادامه دارد. بعد از آن، وارد محیط سیستم عامل میشوید و میتوانید به نصب بازی و برنامههای موجود در فروشگاه اندروید TV بپردازید. حتی میتوانید بطور دستی منبع محتوا را از ورودیهای مختلف انتخاب کنید و به تماشای برنامههای محبوب خود بنشینید. پردازش و جابهجایی بین ورودیهای مختلف به سرعت اتفاق میافتد و درست لحظهای بعد از فشردن دکمهی مخصوص این کار روی کنترل، بین منابع محتوا جابهجا میشوید. البته این حالت زمانی روی میدهد که تنها دو منبع ورودی داشته باشید و وقتی که پای منبع سومی در میان باشد، باید از منوی نرم افزاری تعبیه شده استفاده کنید.
البته در کنار پورتهای متعدد اشاره شده، چند گزینهی دیگر هم برای اتصال بدونسیم وجود دارد. برای مثال این تلویزیون از بلوتوث نسخهی 4.2 پشتیبانی میکند که برای اتصال به ریموت یا لوازم جانبی صوتی استفاده میشود. برای اطمینان از کارایی آن، به ایربادهای نوکیا پاور خود وصل شدم که نتیجهی اتصال و خروجی صدا کاملاً رضایتبخش بود.
این تلویزیون همچنین از وایفای داخلی دو بانده پشتیبانی میکند که برای اتصال به نوکیا Beacon یا پخش محتوا از موبایل و کرومکست کاربرد دارد. این روش اگرچه برای مشاهدهی تصاویر مناسب به نظر میرسد، اما برای استریم محتوای ویدیویی توصیه نمیشود.
صفحه نمایش
روشنایی صفحه نمایش نوکیا 4300A متحیر کننده است. در حقیقت میزان روشنایی آن به قدری است که 50 درصد آن هم برای محیط منزل کافی است. حتی این مقدار هم زیاد است و کمی زمان میبرد که به آن عادت کنید. متاسفانه رنگ مشکی عمق زیادی نداری و کاملاً توی ذوق شما میزند. اما سایر رنگها طبیعی و اشباع شده هستند. خبر بد دیگر اینکه در زاویههای مختلف، رنگها به شادابی دید مستقیم نیستند و نوکیا واقعاً در این زمینه کمکاری کرده است. سایر ایرادات هم گردن پنلهای LED است و میتوانید آنها را تا حدودی از تنظیمات رفع کنید. خوشبختانه این بخش کامل است و لیست بلندبالایی از تنظیمات و گزینههای مختلف را به شما ارائه میدهد تا تصویر نمایش داده شده را به نتیجهی مطلوب خود برسانید. در حقیقت این حجم از انجام اصلاحات برای یک تلویزیون 499 یورویی کمنظیر است.
شما همچنین میتوانید از تماشای محتوای 4K در این تلویزیون لذت ببرید. اگرچه ویدیوهای 4K کاملاً شارپ و پرجزییات هستند، اما ویدیوهای 1080 هم عالی نمایش داده میشوند. البته اجازه ندهید که کلمهی شارپ شما را گول بزند. زیرا محتوای پخش شده به صورت غیرطبیعی و بیش از حد شارپ نیست و شما را اذیت نمیکند.
من حتی نوکیا 4300A را به لپتاپ هم وصل کردم و باید اعتراف کنم که این محصول از نظر کیفیت گرافیکی عالی است. من تمام تنظیمات را روی بیشترین حد گذاشتم و متوجه شدم که جزییات موجود روی تلویزیون حیرتآور هستند. البته من برای این کار از کابل HDMI کمک گرفتم. اما اگر لپتاپ شما قدیمی است میتوانید از پورت VGA برای تصویر و پورت 3.5 میلیمتری برای صدا استفاده کنید.
صدا
درحالی که تلویزیونهای نوکیا در هند با سیستم صوتی JBL یا Onkyo از راه میرسند، در اروپا چنین خبری نیست. اما این اصلاً به معنی بد بودن کیفیت صدای خروجی نیست که این تا حدودی مدیون پشتیبانی از فناوریهای DTS و Dolby Digital Plus است.
من کیفیت صدا را با محتوای تصویری مختلف از جمله ویدیوهای ضبط شده، فیلم سینمایی و سریال از چندین ژانر مثل علمی تخیلی، تست کردم که هر کدام نوع صداگذاری متفاوتی داشند؛ نتیجهی آن رضایت کامل از کیفیت صدای خروجی بود. همچنین چند موسیقی از سبکهای مختلف پخش کردم که باسهای صوتی متفاوت را بررسی کنم و مطمئن شدم که خروجیهای صدای نوکیا 4300A برای این محدودهی قیمتی مناسب هستند.
نرم افزار
بالاتر هم اشاره کردیم که نوکیا 4300A یک تلویزیون هوشمند مبتنی بر اندروید تیوی است. البته برخلاف استریمر نوکیا، این تلویزیون بر پایهی نسخهی 9 اندروید TV است که عملکرد و سرعت آن کمتر از نسخهی 10 است. همچنین سخت افزار این دستگاه هم ضعیفتر و قدیمیتر از نوکیا استریمر است. در این تلویزیون یک پردازندهی چهار هستهای ARM CA55 را داریم که گرافیک Mali470 MP3 و حافظهی 1.5GB RAM از نوع DDR3 آن را همراهی میکنند. همچنین 8GB حافظهی داخلی eMMC وجود دارد که برای نصب و دانلود بازی و فایلهای مختلف روی یک تلویزیون کافی است. همانطور که ملاحظه میکنید سخت افزار بهکار رفته در این تلویزیون ضعیفتر از استریمر آنها است و از این رو عملکرد نرم افزاری کندتری هم دارد. اما مطمئن باشید که به عنوان یک تلویزیون هوشمند با این قیمت، عملکرد راضی کنندهای دارد و شاهد لگ در محیط سیستم عامل نیستیم.
البته قطعاً آپدیت اندروید 10 برای این محصول عرضه خواهد شد تا ایرادات برطرف شوند. اما خب هنوز تاریخ دقیق آن را نمیدانیم. امیدوارم که بعد از این بروزرسانی، رابط کاربری نوکیا 4300A روانتر شود تا فاصلهی عملکردی بین این تلویزیون و استریمر نوکیا کمتر شود.
من روی این تلویزیون سرویسهای یوتیوب، نتفلیکس، Deezer ،Stremio و Popcorn را نصب کردم. اما قطعاً برنامههای بیشتری وجود دارند که میتوانید از Google Play TV دریافت کنید. اگر سرویس انتخابی شما برای پخش برنامهها نیاز دارد که ابتدا کل محتوا را دانلود کند، حافظهی 8GB شما را به دردسر میاندازد. اما اگر سرویس مورد نظر محتوا را استریم میکند، مشکلی نخواهد بود.
من همچنین یک موس و کیبورد را به تلویزیون وصل کردم و از آن همانند یک کرومبوک بزرگ استفاده کردم. اما خب کاستیهای اندروید 9 در اینجا هم نمایان شدند و امیدوارم که با از راه رسیدن نسخهی 10 این مشکلات برطرف شوند.
این را هم فراموش نکنید که اگر قرار است از این محصول در جایی استفاده کنید که سرعت اینترنت مناسب نیست و یا حتی سرویس اینترنت شما حجم کافی برای استریم محتوا ارائه نمیدهد، همچنان میتوانید از آن به عنوان یک تلویزیون معمولی برای پخش برنامههای تلویزیونی کشور خود استفاده کنید. این کار توسط فیش آنتن هوایی (DVB-T2)، فیش ماهواره (DVB-S2) و کابل معمولی (DVB-C) صورت میگیرد.
کنترل
ریموت کنترل نوکیا 4300A، که در تصویر بالا سمت راستی است، دقیقاً هماندازهی کنترل استریمر نوکیا میباشد که کارایی برخی از دکمههای آن متفاوت است. برای مثال در این کنترل، همانند کنترل استریمر، دکمههای اختصاصی نتفلیکس، یوتیوب و دستیار صوتی گوگل وجود دارد که بعضاً جای آنها متفاوت است. در قسمت بالایی این کنترل دکمههای تغییر کانال وجود دارند که کمتر به سراغ آنها رفتم و برای استفاده از قابلیتهای هوشمند تلویزیون، بیشتر از دکمههای پایینی استفاده کردم. خوشبختانه دکمههای این کنترل دارای نور پسزمینه هستند که در شب کاربردی است. اما به دلایل نامعلومی، درست مثل ریموت نوکیا استریمر، بعد از مدتی استفاده نور پسزمینهی دکمهها از کار افتاد.
نتیجهگیری
بسیار خوشحال کننده است که نوکیا یک بار دیگر به بازار تلویزیون برگشته و با همکاری شرکت اتریشی StreamView این محصولات را در اروپا عرضه کرده است. بازهی متنوعی از تلویزیونهای نوکیا در سایزهای مختلف وجود دارد و فارغ از اینکه شما کدام مدل را خریداری میکنید، تلویزیونهای 4K UHD LED نوکیا عالی هستند. اگرچه پورتهای زیادی پشت دستگاه تعبیه شدهاند تا بتوانید آن را به منابع مختلف وصل کنید، اما با اتصال وایفای یا کابل اترنت قادر خواهید بود محتوای با کیفیت را از سرویسهای اینترنتی مختلف دریافت کنید. این تلویزیون از بلوتوث داخلی هم پشتیبانی میکند تا بتوانید بهراحتی آن را به هدستهای بیسیم وصل کنید و صدای برنامههای خود را از خروجی دلخواه بشنوید. از آنجایی هم که این دستگاه میزبان اندروید نسخهی 9 است، میتوانید همانند موبایل خود برنامههای مختلفی را روی آن دانلود و نصب کنید.
البته هنوز هم کمبودهایی وجود دارند که میتوانند در آینده رفع شوند. برای مثال رنگ مشکی نمایش داده شده به عمیقی صفحات OLED نیست. یا زاویهی دید این تلویزیون میتوانست خیلی بهتر باشد. اما به صورت کلی، ارزش خرید نوکیا 4300A نسبت به مشخصات و ویژگیهای آن بالاست.
نقاط قوت
- طراحی زیبا
- قیمت مناسب
- صفحه نمایش 4K UHD
- کیفیت صدای خوب
- پورتهای متنوع
- اندروید تیوی
نقاط ضعف
- زاویهی دید محدود
- رنگ مشکی نهچندان عمیق
نظر شما چیست؟
دیدگاه ها
اینا چه وضع عکسه :-)
دیگه به نوعی میشه گفت نوکیا فقط داره حق استفاده لوگوش رو میفروشه!
پنلش ips یا va هست؟؟؟؟؟؟
برای شروع بد نیست
بویژه داشتن تیونر ماهواره که اینروزها جزو آپشن ثابت شرکتهای بزرگ است.
ips هست !
با توجه به زاویه دید و کمرنگ یا تار شدن تصویر از زاویه کناره ها ، نوع صفحه va است که تنها ضعف این مدل پنل همین است و مختص به نوکیا نیست . چون سونی و بقیه برندها هم که این نوع پنل را استفاده میکنند همین مشکل را دارند و نمیشه گفت ایراد است .