20 ترفند کاربردی گوگل کروم (بخش اول)

گوگل کروم با تصاحب بیش از 60% بازار، بیشک متداولترین مرورگر موبایلی دنیا است. البته از مرورگر سریع و سبکی مثل کروم (حداقل در نسخهی موبایل که اینطور است) که رابط کاربری سادهای را پیش روی کاربر قرار میدهد، جز این هم انتظار نمیرود.
البته بخش اعظمی از محبوبیت بالای کروم مدیون نصب بودن آن به صورت پیش فرض روی پر استفادهترین سیستم عامل موبایلی جهان است. اما شاید اگر اینطور هم نبود، کاربران باز به سراغ کروم میرفتند.
در این مقاله سعی میکنیم به 20 مورد از جالبترین ویژگیهایی که به صورت رسمی یا آزمایشی در دل این مرورگر نهفته است، بپردازیم. با ماینوکیا همراه باشید.
توجه: برخی از ویژگیها ممکن است تنها در نسخهی اندروید یافت شوند. همچنین همهی موارد به صورت رسمی معرفی نشدند و بعضی از آنها به صورت آزمایشی قرار دارند. بنابراین برای فعال سازی آنها لازم است تا تغییراتی را در Chrome flags ایجاد کنید که در نهایت ممکن است با باگهایی بعضاً آزار دهنده روبهرو شوید. پس اگر حوصلهی سروکله زدن با باگها را ندارید، شدیداً پیشنهاد میکنیم که قید آن ویژگی را بزنید.
1- فعال سازی تم تیره
توسعه دهندگان اندروید یکی پس از دیگری شروع به پشتیبانی از تم تیره در برنامههای خود کردند و عجیب نیست که بشنویم گوگل هم دست به کار شده است. اگر دوست دارید تا در محیطهای تاریک به وبگردی ادامه دهید در حالی که فشار کمتری به چشم خود وارد میکنید، تم تیرهی کروم اندروید برای شما ساخته شده است.
چهطور تم تیره را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- به Themes بروید
- گزینهی Dark را انتخاب کنید
2- فعال سازی حالت ذخیرهی داده
با روشن کردن این حالت نه تنها سرعت بارگیری صفحات بیشتر میشود، بلکه مصرف حجم اینترنت شما نیز کاهش مییابد. تقریباً همهی ما میدانیم که تمام شدن زودتر از موعد حجم اینترنت چقدر ناراحت کننده است. حتی اگر از یک بستهی نامحدود هم استفاده کنید، باز هم بعضی از اپراتورها در مصرف بیرویهی اینترنت به شما هشدار میدهند. پس چرا از ابتدا سراغ حالت ذخیرهی داده نرویم تا در مصرف حجم صرفهجویی کنیم؟
چهطور حالت ذخیرهی داده را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- به Data Saver بروید (در نسخههای جدیدتر Lite mode)
- آن را روشن کنید
3- همگامسازی با دستگاههای دیگر
مرورگر کروم به خوبی با قابلیتهای همگامسازی ابری درآمیخته شده است. گوگل به شما اجازهی همگامسازی اکثر اطلاعات شخصی خود با سایر دستگاهها را میدهد. این اطلاعات میتواند شامل بوکمارکها، تاریخچهی مرور، رمزهای عبور، تبهای در حال اجرا، اطلاعات کارتهای بانکی و چند مورد دیگر باشد. البته در نظر داشته باشید که برای ارائهی تجربهی بهتر، گوگل همواره دادههای شما را آنالیز میکند.
چهطور همگامسازی اطلاعات را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- در بخش Account، گزینهی Sign in to Chrome را انتخاب کنید
- برای ورود به حساب، دستورعملها را دنبال کنید
- پس از ورود به حساب، گزینهی Sync and Google services و شخصی سازیهای مربوطه نمایان میشود
4- بارگیری صفحات قبل از ورود
بارگیری صفحات یکی از قابلیتهای عجیب کروم است. مرورگر توسط این ویژگی دائماً در حال لود کردن سایتهایی است که ممکن است توسط شما باز شوند. به این معنی که یک صفحهی وب حتی قبل از اینکه شما به سراغ آن بروید، در پس زمینه بارگیری شده است. بنابراین با استفاده از کوکیها، تجربهی وب گردی شما بسیار سریعتر میشود. اما خب حجم اینترنت بیشتری هم مصرف میشود. شاید آن دسته از کاربرانی که کمی بالاتر از فعال کردن حالت ذخیرهی داده خوشحال شدند، خیلی از این قابلیت استقبال نکنند. اما هستند افرادی که مصرف چند مگابایت بیشتر را به سرعت بالاتر در اجرای صفحات ترجیح میدهند.
چهطور بارگیری قبل از ورود را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- به Privacy بروید
- گزینهی Preload pages for faster browsing and searching را فعال کنید
5- تغییر موتور جستوجو
وقتی صحبت از موتورهای جستوجو میشود، بدون شک نام گوگل از ذهن ما عبور میکند. این شرکت به نوعی سلطان بیرقیب بازار موتورهای جستوجو است و تعجبی ندارد که آن را به طور پیش فرض روی مرورگر خود تنظیم کند. اما بعضی از کاربران هم استفاده از گزینههای دیگر را ترجیح دهند. از این رو کروم اندروید دست شما را باز گذاشته تا موتور محبوب خود را انتخاب کنید.
چهطور موتور جستوجو را تغییر دهم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- گزینهی Search engine را انتخاب کنید
- موتور مورد نظر خود را انتخاب کنید
6- جابهجایی بین تبها
هنگام استفاده از مرورگر، گاهی برای انجام یک کار ساده مانند جابهجا شدن بین تبهای باز، باید چندین بار نقاط مختلف صفحه را لمس کنید. شاید انجام این کار برای همه خوشایند نباشد. به همین علت گوگل این مراحل را سادهتر کرده است. به این صورت که برای جابهجا شدن بین تبها تنها کافیست تا انگشت خود را روی نوار آدرس به چپ و راست بکشید (سوایپ کنید) تا به تب قبل یا بعد بروید. این روش ساده، وقت کمتری نسبت به روش معمول میگیرد.
7- نمایش تبها به صورت افقی
اگر همچنان اصرار دارید که برای جابهجایی بین تبها از روش معمول استفاده کنید، میتوانید حالت آزمایشی نمایش تبها به صورت افقی را برای ایجاد مقداری تنوع فعال کنید. این حالت شباهت زیادی به ظاهر تسک منیجیر خود اندروید دارد که به همین علت مرتبتر به نظر میرسد و خیلی زود به آن عادت خواهید کرد.
چهطور حالت افقی نمایش تبها را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- در نوار آدرس Chrome://flags را بنویسید و وارد شوید
- به دنبال گزینهی Enable horizontal tab switcher بگردید
- سپس منوی آن را باز کنید و با زدن Enabled آن را فعال کنید
8- گروهبندی تبهای باز
یک ویژگی خوب دیگر که باعث مرتب و خلوتتر شدن تبهای باز میشود، گروهبندی کردن آنها است. حتی به کمک این قابلیت میتوانید تبهای خود را به صورت کاملاً منظم دستهبندی کنید تا پیدا کردن آنها راحتتر شود.
چهطور تبها را گروهبندی کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- در نوار آدرس Chrome://flags را بنویسید و وارد شوید
- به دنبال گزینهی Tab Groups بگردید
- سپس منوی آن را باز کنید و با زدن Enabled آن را فعال کنید
- گزینهی Relaunch را انتخاب کنید
9- تعامل با آدرس، شماره تلفن و ایمیل
کپی کردن آدرس، شمارهی تلفن و ایمیل از روی صفحات وب و چسباندن آنها در یک برنامهی دیگر واقعاً اذیت کننده است. مرورگر Safari اپل در سیستم عامل iOS این مشکل را با تبدیل کردن اطلاعات به لینک و اجرای برنامهی مورد نظر حل کرده است. اگرچه هننوز قابلیتی مشابه در اندروید وجود ندارد، اما خب گوگل آن قدرها هم دست خالی نیست.
هنگام استفاده از کروم اندروید اگر با یک آدرس، شمارهی تلفن یا ایمیل برخورد کردید، چند ثانیه آن را لمس کنید تا یک منوی شناور در بالای آن ایجاد شود. در گزینههای پیشنهادی، برنامهی مرتبط مانند نقشه، تلفن یا جیمیل به چشم میخورد.
10- زوم کردن روی تمام صفحات
برخی از وبسایت در نسخهی موبایل اجازهی بزرگنمایی را به کاربر نمیدهند که این امر به خودی خود مشکلی را ایجاد نمیکند. مشکل جایی خود را نشان میدهد که با یک سایت بهینه نشده روبرو شوید و به هر دلیلی بخواهید تا روی یک مورد خاص زوم کنید. با کروم اندروید قادر خواهید بود تا روی هر صفحهای (چه اجازه بدهد و چه ندهد) زوم کنید.
چهطور زوم کردن روی تمام صفحات را فعال کنم؟
- کروم را اجرا کنید
- روی … ضربه بزنید
- به Settings بروید
- گزینهی Accessibility را انتخاب کنید
- کادر Force enable zoom را بررسی کنید
ادامه دارد…
اگر از کروم استفاده میکنید، آیا این قابلیتها برای شما کاربردی بودند؟
دیدگاه ها
گزارش مفیدی بود مرسی
با گذشت 15 روز از سال جدید میلادی و دلخوشی برای اپدیت 7.2 و 6.2 به اندروید Q حال با پج امنیتی جنیوری رو به رو شدم ام
ایشالا میاد نوکیا بد قولی توی آپدیت هاش گفته توی سه ماهه اول ۲۰۲۰ برای ۷.۲ و ۶.۲ میاد
بد قولی نداشته
بد قولی وجود نداشته من 7.2 دارم همین امروز بروز رسانی امنیتیش اومد عجب گوشی خوبیه
تو تیتر نوشتین 20 ترفند ولی 10 تا بیشتر نیست؟
سلام حسین جان. این مطلب قسمت اول از 20 ترفند هست و قسمت دوم به زودی منتشر میشه.
تاريخ مطلب گذشته ! ممكنه خيلي چيزها تغيير كرده باشه
مثلا Enable horizontal tab switcher از نسخه 79 فعلي كروم موبايل حذف شده كه از قضا ويژگي خوبي ام بود
عالی بود … منتظر بقیه اش هستم